2 Way floorstanding 15″ Dual Concentric
HiFi Loudspeaker at our showroom

Mail us for a demo or a price request

Als een van de langst bestaande luidsprekerfabrikant (sinds 1926), staat de expertise van Tannoy op het gebied van geluidsweergave wereldwijd hoog aangeschreven. Voor iedere situatie en omgeving waar u muziek wilt beluisteren heeft Tannoy een oplossing.

Van de meest verwende hifi liefhebber tot en met een (inbouw)luidspreker voor de badkamer. De opkomst van Home Theatre en de hogere eisen op design gebied heeft geleid tot speciale producten. Ook daar heeft Tannoy zijn kennis bewezen met de Arena Series die veel bieden voor een lage prijs. Tannoy luidsprekers als U kiest voor jarenlang probleemloos genieten van film, muziek, en design.

Sinds de introductie van het Dual Concentric principe in 1947 vormen Tannoy Prestige luidsprekers voor menig muziekliefhebber een referentie.

Gold Reference

Roemruchte modellen met een status van collectors-items waarvoor op veilingsites doorgaans meer dan de nieuwwaarde wordt geboden. De Mini Autograph is een aanvullingen en beschikt over geëvolueerde modellen van de zo bekende onderdelen. De voornaamste wijzigingen omvatten veranderingen in de toegepaste conusmaterialen en het gebruik van de best verkrijgbare componenten in de wisselfilters. De afwerking is als vanouds ongeëvenaard. Geheel nieuw en baanbrekend in de Prestige Series is de GR lijn. GR staat voor Gold Reference. Het is Tannoy gelukt om de modellen uit 1947 volledig te reproduceren.

Op het eerste gezicht valt je niets op, maar in de luidspreker vindt de magie plaats. De originele Dual Concentrics beschikten namelijk over één grote magneet die verantwoordelijk was voor de aansturing van zowel de tweeter als de woofer. Deze techniek is vooralsnog nooit overtroffen en daarom opnieuw uitgevonden. Tannoy Prestige heeft zich hervonden zou je kunnen zeggen. Kostbare fineersoorten met massief houten lijsten op kasten van Fins berken multiplex en Van den Hul interne bekabeling. De Kensington GR is tevens in zwart eiken verkrijgbaar. De kwaliteit van de Gold Reference is als een ambachtelijk gemaakt meubelstuk. Zowel in vorm als inhoudelijk.

De Tannoy Canterbury GR is onze favoriet en deze staat dan ook permanent opgesteld in onze luisterruimte. Deze speaker is onze referentie en een perfecte combinatie met de versterkers van SPEC en de kabels van Telos

Tannoy caterbury gr